ÎncearcăBERILE NOASTRE

Respectul pentru ceilalți prin felul în care facem berea, pasiunea noastră pentru bere bună, plăcerea cu care bem berea, înainte de calcule mărunte despre costuri și profit, sunt caracteristicile care definesc berea artizanală Clusa.

bere artizanala clusa cream ale
1316-CREAM ALE

Răcoritoare ca o ploaie de vară, palidă doar în aparență, cu un final neașteptat

bere viena lagger
1885-VIENNA LAGER

O bere de seară, complexă, elegantă și distinsă precum numele

bere artizanala 1173
1173-PALE ALE

Stilul craft american, o plăcere nevinovată, pur și simplu nu te poți opri

bere artizanala 1919
1919-HELL LAGER

Versatilă, o bere perfectă pentru orice anotimp, cu o prezență impunătoare în viața sportivă clujeană

bere artizanala IPA
1989-IPA

O bere cameleon, elegantă dar puternică, doar pentru cei care caută senzații tari

Fabricarea berii

În procesul tehnologic de fabricare a berii Clusa, sunt respectate toate etapele specifice conceptului artizanal, de la măcinarea cerealelor până la fermentarea și maturarea îndelungată. Respectăm clienții și munca noastră. De aceea, alegem să transformăm materiile prime în bere pe cale naturală, cu multă răbdare.

Procesul de obținere al berii este unul absolut natural, fără enzime sau alte componente chimice menite să „grăbească” procesul de fabricare. Spre deosebire de berea „de raft” care are un termen de valabilitate îndelungat, berea artizanală se degradează destul de repede. Însă, dacă este păstrată în condițiile specificate pe etichetă, poate fi consumată în 6 luni.

berarie
ingrediente clusa

Rețetele noastre

Berea artizanală este preferata multor iubitori de bere bună, deoarece are rețete nemărginite și permite obținerea unui gust intens cu arome diferite. Vom aduce idei și concepte noi, îmbinate cu stilurile clasice, dar, pentru moment, începem cu Cream Ale, Hell Lager, IPA, un elegant Vienna Lager și un Pale Ale cu grapefruit natural.

Ingredientele folosite la fiecare tip de bere sunt detaliate în descrierea acestora. Dacă vă place una din berile noastre și doriți să o „reproduceți ” acasă, ne puteți scrie și vă transmitem rețeta.

Tehnologie

Tehnologia modernă a echipamentelor noastre este produsă de firma italiană Spadoni, unul dintre cei mai vechi și renumiți producători de berării artizanale din Europa.

Procesul de fabricare al berii se realizează semiautomat. Avantajul utilizării unei tehnologii semiautomate, permite maestrului berar să controleze procesul de fabricare sau să intervină în fiecare etapă atunci când consideră că este necesar.

Un alt avantaj în utilizarea acestei tehnologii de vârf pentru producerea berii artizanale este dat de siguranța că fiecare șarjă are aceleași proprietăți cu care v-ați obișnuit deja, la prima degustare.

etichetare clusa