DE CE ”CLUSA”?

Născută din pasiune pentru bere, berăria Clusa își începe periplul său cu 5 beri și 5 povești legate de istoria și personalitățile Clujului sau, așa cum se numea la începuturi orașul nostru, Clusa.

Clusa 1173 ilustratie
Bere artizanala cu poveste

În spatele fiecărei beri se află o povesteBERE CU POVESTE

Începem povestea cu berea Clusa 1173, anul atestării documentare a orașului Cluj-Napoca. Aici aflăm de unde provine numele acestui oraș și al berăriei noastre.

Continuăm cu berea Clusa 1316,  pentru a afla povestea celei mai reprezentative construcții a Clujului, Biserica Sfântul Mihail.

Peste 569 de ani, în 1885 se naște cel care urma să devină portavocea Marii Uniri din 1918, de la Alba-Iulia și unul dintre cei 7 episcopi martiri, Iuliu Hossu, pe care noi îl comemorăm prin această bere, Clusa 1885.

1919 este anul înființării uneia dintre cele mai iubite echipe de fotbal din România, Universitatea Cluj. Povestea fascinantă a acesteia nu putea să lipsească dintre cele 5 ale Clujului. Astfel, berea Clusa 1919 o dedicăm Universității Cluj.

Berea Clusa 1989 povestește despre revoluție și istoria modernă a României, ne dezvăluie sau ne aduce aminte de martirii noștri, ai Clujului, cărora le aducem un omagiu și toată recunoștința noastră.

Facem bere cu respect, pasiune și plăcere

BEREA CLUSA

Suntem doi pasionați de bere bună, dornici de a crea o bere cu poveste. Credem că aceasta trebuie să fie cât mai generoasă și deschisă pentru toata lumea iubitoare de frumos, nu doar de un cerc restrâns de cunoscători de bere. De aceea, berile noastre vor fi întotdeauna create pentru a vă bucura de ele.

Respectul nostru pentru ceilalți prin felul în care facem berea, pasiunea noastră pentru bere bună, plăcerea cu care bem berea, înainte de calcule mărunte despre costuri și profit, sunt caracteristicile care definesc berea artizanală Clusa.

Bere Clusa cu pasiune
Beraria Clusa
Bere craft Cluj
Bere artizanala cu respect

Toate aceste povești ne duc cu gândul la datoria pe care o avem față de societate și nevoile eiCARITATE ȘI RESPONSABILITATE

Al treilea element care leagă povestea și berea este datoria pe care o avem față de societate și nevoile ei. De fiecare dată când beți o bere Clusa, veți dona 10 bani. Puțin câte puțin, împreună, putem face o lume mai bună pentru semenii noștri aflați în dificultate. Consumați responsabil și donați. În secțiunea dedicată acestui element, vom actualiza periodic informațiile despre acțiunile de caritate Clusa.

Vom continua poveștile și berile noastre cu alte locuri sau personalități din întreaga lume. Până atunci bucurați-vă de cele 5 beri Clusa!

Bere artizanală pentru toate gusturile

BERILE NOASTRE
Clusa Porter
12.00 lei
CLUSA 1892 Porter 0,33 l
Berea de început a britanicilor, întunecată și înnobilata în același timp de malțul prăjit, cu note plăcute de ciocolată, caramel, cafea și migdale, toate obținute doar din malț.
CLUSA 2XIPA
13.00 lei
CLUSA 1946 2xIPA 0,33 l
Așa cum arată și stilul berii propuse, luati o IPA, înmulțiți cu doi cantitatea de malț și hamei, și veți obține o bere puternică atât ca arome cât și ca alcool.
Clusa Red lager
12.00 lei
CLUSA 1913 Red Lager 0,5 l
Realizată după cea mai tradițională rețetă de bere cehească, Clusa Red Lager este o bere perfect echilibrată.
Clusa Lager
11.00 lei
CLUSA 1876 Lager 0,5l
Malțul și hameiul cehesc de cea mai bună calitate, îmbinate după o rețetă veche, s-au transformat într-o bere ce nu cunoaște limite.
CLUSA 1173 Pale Ale
10.00 lei
CLUSA 1173 Pale Ale
O bere stilul craft american, o plăcere nevinovată, pur și simplu nu te poți opri
CLUSA 1316 Cream Ale
10.00 lei
CLUSA 1316 Cream Ale
Răcoritoare ca o ploaie de vară, palidă doar în aparență, cu un final neașteptat
CLUSA 1885 Vienna Lager
11.00 lei
CLUSA 1885 Vienna Lager
O bere de seară, complexă, elegantă și distinsă precum numele
CLUSA 1919 Hell Lager
10.00 lei
CLUSA 1919 Hell Lager
Versatilă, o bere perfectă pentru orice anotimp, eveniment social sau culinar, cu o prezență impunătoare în viața sportivă clujeană